top of page

Çocuk
Terapisi

İnsanlar farklı gelişim dönemlerinde farklı davranışlarda bulunurlar. Onların duygu, düşünce ve davranışlarını değerlendirirken, yaşadıkları gelişimsel dönemin dinamikleri dikkate alınmalıdır.

Çocukluk döneminde de, bu gelişimsel dönemin karakteristik özellikleri göz önünde bulundurularak önce çocukta psikolojik bir sorun olup olmadığı belirlenir. Bu süreçte anne, baba, öğretmen gibi çocuğun yakın çevresindekilerden bilgiler alınır. Gerek duyulduğunda çocuğa olası sorunla ilgili envanterler ve testler uygulanır. Edinilen bilgiler doğrultusunda soruna nasıl çözümler geliştirileceğine dair öngörülerde bulunulur ve terapi sürecine başlanır.

Oyun, çocuğun yaşamını, ilişkilerini, duygu, düşünce ve davranışlarını dolaylı olarak yansıttığından, oyun terapisi kullanılan önemli yöntemlerden biri olarak ele alınır. Bu yöntem sorunların saptanması için gözlem ve iletişim olanağı verdiği gibi sorunların oyun içinde farkına vardırılıp düzeltilmesine de olanak sağlar. 

Bunların dışında, aile, okul ve diğer sosyal ortamlardaki sorunların giderilmesi için anne-baba ve öğretmenle iletişim kurulur. Bu iletişim ve işbirliği sayesinde sorunlu duygu, düşünce ve davranışlar yeniden yapılandırılır ve sağlıklı olanlara dönüştürülür.

Mersin'de Kişisel Gelişim ve Kurumsal Eğitimlerden psikolojik terapilere kadar her ihtiyaç duyduğunuzda ilk adımınız güvenilir bir psikolog ile iletişim​ kurmak olsun. 

Yetişkin Terapisi

Ergen Terapisi

Aile Terapisi

Grup Terapisi

Cinsel Terapi

 

bottom of page